torsdag den 11. januar 2018

En Facebook special edition

En Facebook special edition. Langt de fleste Facebook brugere benytter sig kun af grundfunktionaliteterne i Facebook, og ikke af de mange forskellige apps og tilpasningsmuligheder, der findes i Facebook eller i de mange apps, der er udviklet. Ens Facebook profil er jo ens online sociale ansigt udadtil, så hvorfor ikke gøre hvad du kan for at din profil fremstår bedst muligt – og hvorfor ikke bruge Facebook mere optimalt. Det hjælper dette indlæg fra Coolwebtools dig med :)


Billedredigeringsprogrammet Picnik har jeg tidligere omtalt i indlægget Fotoredigering for amatørfotografer, men du kan også hente Picnik som applikation til din Facebook profil. Med Picnik applikationen linker du billederne i din Facebook profil med Picnik, så kan du redigere dem efter du har uploadet dem. Dvs. du kan redigere dine billeder direkte i Facebook. Det sparer dig for en masse tid i stedet for at skulle uploade dem til Picnik eller et andet fotoredigeringsprogram, gemme dem på din computer og endelig uploade dem til din FB profil. På den måde får du flotte billeder på din Facebook profil uden at det nødvendigvis behøver være en langsommelig proces.
Den næste Facebook applikation på april måneds liste over bedste webtools, er Wildfire’s iFrames for Pages applikation. Denne applikation er et must for webshops, brands, tjenester eller produkter, der har sin egen Facebookpage. Med applikationen kan du oprette en selvstændig fane for fans såvel som for ikke-fans, der byder besøgende på din Facebook page velkommen og brander din webshop, dit brand, din tjeneste eller dit produkt.
Du kan enten uploade et billede (JPG, GIF eller PNG max. width 520 px) eller du kan indsætte noget custom HTML kode for at give din velkomstfane et unikt udtryk, der afspejler lige det, du ønsker.
En customized velkomstfane på din Facebook page kan også bruges til små konkurrencer for eksisterende fans eller til at lokke nye fans til, eller du kan tilpasse velkomstfanen med specielle tilbud til nuværende fans. Du kan læse mere om, hvordan du tilpasser din iFrame page på www.wildfireapp.com eller læs denne how-to på www.insidefacebook.com.
Lidt i samme boldgade er det næste indslag, selvom det ikke er en webtjeneste eller en applikation, men inspiration til og instruktion i hvordan du giver din egen Facebook profil et mere personligt og unikt udtryk. På hjemmesiden www.oddee.com er der samlet 12 gode eksempler på, hvordan du kan bruge billederne på din Facebook profil til at give din profil et personligt touch. Din Facebook profil er dit sociale online ansigt udadtil, så hvorfor ikke gøre lidt ud af det – især hvis du på et professionelt plan arbejder kreativt med online mediet. Sitet www.labnol.org viser dig, hvordan du kan tilpasse din egen Facebook profil med Barack Obama’s profil som ekesmpel.
Og forresten ham gutten, Claudio Nader, hvis Facebook profil, jeg har brugt som billedeksempel – han fik sit drømmejob på baggrund af sin kreative Facebook profil. På hans hjemmeside www.claudionader.com forklarer han, hvordan han det lykkedes ham, og hvordan det kan lykkes for dig :)
Har du mistet overblikket over Facebooks interface og synes, at det er lidt hektisk med de hyppige tweaks, reklamer og omarrangering af elementer? Så kan tilføjelsen Minimalist for Facebook til Chrome browseren hjælpe dig. Du installerer tilføjelsen til Chrome browseren og efter installation får du en masse muligheder for at minimere de forskellige elementer i Facebook interfacet. Dette indlæg på www.makeuseof.comforklarer detaljeret hvordan du arbejder med tilføjelsen til Chrome browseren og ændrer interfacet på din Facebook profil. Ændringer som browsertilføjelsen foretager på din Facebook profil er lokale – dvs. at ændringerne kun vil fremgå på din egen computer og ændrer altså ikke på det faktiske Facebook interface.
Den sidste Facebook feature i den omgang er i den lette ende af skalaen. Breakup Notifier gør det muligt for dig som single at følge med i hvem af dine Facebookvenner, som går fra at være i et forhold til at blive single. Føj Breakup Notifier app’en til din profil og vælg hvilke af dine Facebookvenner, du ønsker at finde ud af er blevet single i det øjeblik, de ændrer forholdsstatus på deres Facebook profil. Så får du en mail så snart én af dine udvalgte Facebookvenner bliver single og er på markedet igen, så du kan make your move :)
Har du fifs til Facebookoptimering eller har du et godt tip til en must have Facebook applikation?
Smid en kommentar og del med resten af verden – knowledge is gold, to share is divine :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

En Facebook special edition

En Facebook special edition. Langt de fleste Facebook brugere benytter sig kun af grundfunktionaliteterne i Facebook, og ikke af de mange f...